Info

Fit EffectFit Effect

Fit Effect is het vroegere “Huis Van Beweging” dat is opgericht in 1997. 

Ondertussen hebben wij meer dan 16 jaar ervaring en expertise opgebouwd in de fitnesswereld. Zo durven we zeggen dat wij een duidelijke en heldere visie hebben op fitness.  Wij zijn een  fitnesscentrum met een persoonlijke sfeer. Samen zorgen wij ervoor dat trainen niet alleen effectief maar ook leuk is.  

Fit Effect wil iedereen laten fitnessen op een manier die het beste bij hen past. In een stijlvolle omgeving, met de nieuwste apparatuur en alle noodzakelijke faciliteiten. 

Les Mills

Als één van de eerste fitnesszaken in België introduceerden wij de Les Mills groepslessen en hier zijn we best fier op. Dit is dan ook één van onze belangrijkste troeven. Op gebied van groepslessen behoren onze instructeurs tot de top in België, perfect opgeleid en voortdurend begeleid door Les Mills. Dit is een toonaangevend groeplessenprogramma waar inmiddels meer dan 13.000 clubs in 75 landen deel van uitmaken. Eens je vertrokken bent met de Les Mills programma’s, ben je snel verslaafd.

 

Les MillsDe gepassioneerde instructeurs en inspirerende muziek is een life-changing experience. Je zweet, je schreeuwt, maar achteraf kan je er de vruchten van plukken. De volgende dag sta je te springen om weer een Les Mills-les te volgen! Meer informatie over de Les Mills-groepslessen kan je verder vinden in deze brochure. Bovendien is er ook een aparate brochure over de Les Mills work-out verkrijgbaar aan ons onthaal.

Les Mills en Fit Effect: al jarenlang partners

Naast de gepersonaliseerde individuele programma’s bieden wij eveneens een grote waaier aan groepslessen waaraan je kan deelnemen naar eigen interesse en mogelijkheden. Wij verwerken ook steeds de laatste nieuwigheden in onze groepslessen. Zo verdwijnen er soms oudere lessen om plaats te maken voor een nieuwe, opgefriste versie ervan met nieuwe accenten, andere interpraties en (muzikale) trends.

Onze groepslessen worden begeleid door professionele coaches, die je het nodige advies en informatie geven. Elke groep telt maximaal 25 deelnemers. Er is voor iedereen wat wils afhankelijk van jouw wensen en doelstellingen. Alle lessen hebben wel één ding gemeen: plezier maken staat centraal.

Onze apparatuur, uw vertrouwen

Cybex Logo

Cybex is een Amerikaanse producent van hoogwaardige fitnessapparatuur, dat in 1954 werd opgericht. Ze zijn destijds gestart met het produceren van medische apparatuur en inmiddels heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een van de grootste fitnessapparatuurproducenten ter wereld.

Cybex, bekend als uitvinder van de isokinetische krachtstations, produceert medisch georiënteerde cardio- en krachtapparatuur, onder het motto ‘Functionaliteit en veiligheid boven uitzicht’. Met andere woorden: Cybex gaat primair voor het maximale rendement uit een oefenvorm en training zonder de gewrichten zwaar te belasten. Daarmee wordt uw therapie specifieker en effectiever. Alles is onderbouwd door een onafhankelijk wetenschappelijk instituut. De apparatuur staat zo effectieve en veilige trainingen toe voor elke Cybexgebruiker, zowel voor een revaliderende patiënt, een recreationele sporter of een getrainde atleet.

Begeleiding

Fit Effect biedt een antwoord op de groeiende vraag naar verantwoorde sportbeoefening en begeleiding. Het team bestaat uit gediplomeerde en ervaren sportinstructeurs. Het begeleiden van mensen met specifieke wensen of het preventief optreden waarbij “gezond bewegen” centraal staat.

Door de verscheidenheid aan specialisaties, opleidingen en achtergrond binnen ons team zijn we in staat een goede kwaliteit van begeleiding te bieden, afgestemt op uw persoonlijke situatie. Een optimaal trainingsschema opstellen dat beantwoordt aan uw verwachtingen is onze doelstelling.

Blessure

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

Deze uitspraak kennen we allemaal. Door te lang geen aandacht te besteden aan je lichaam en kleine vervelende pijntjes, kan je uiteindelijk in de wachtkamer van de huisarts of bij de fysiotherapeut eindigen. Een getraind lichaam is minder blessuregevoelig. Daarom hebben wij een scala aan fitnessoefeningen waarmee je blessures kan voorkomen of verminderen.

We dragen zelf de grootste verantwoordelijkheid van onze klachten door o.a. foute houdingen- of bewegingen, overbelastende bewegingen- of houdingen, monotome bewegingen- of houdingen, stress, slechte voeding, te weinig bewegen, ...

Door het volgen van onze trainingsschema’s word je bewuster van een juiste trainingshouding. In onze sessies ligt daarom de nadruk op een actieve bijdrage van de klant. Iedereen draagt zelf zijn eigen verantwoordelijkheid voor zijn/haar lichaam.

Naast de gewone fitnessprogramma’s zijn we door jarenlange ervaring ook gespecialiseerd in revalidatie en begeleiding van mensen met medische beperkingen. Wij bieden speciale trainingsprogramma’s voor bijvoorbeeld mensen met rug-, schouder- en knieklachten, artrose, osteoporose, ... Wij passen daarin de laatste ontwikkelingen op het gebied van fitness toe. Bewegen is daarbij het beste medicijn!

Voordelen

GEZONDHEIDSVOORDELEN

Fitnessen is een trainingsvorm die zowel individueel als in groep kan worden uitgevoerd, met gebruik van professioneel apparatuur. Er zijn verschillende trainingsmethoden, voor elk individu ongeacht het trainingsniveau of persoonlijke doelstellingen. 
Fitnessen is flexibel in tijd en mogelijkheden en is de ideale sport- of vrijetijdsbesteding voor iedereen.

Verder zijn er ook nog andere voordelen bij het beoefenen ervan:

• Het versterkt de botten en pezen
• Het verbetert uw houding
• Het verhoogt het metabolisme en verlaagt het vetgehalte
• Het verhoogt de spierkracht en spiervolume
• Het verbetert het spieruithoudingsvermogen
• Het geeft je lichaam meer energie en vitaliteit
• Het verbetert de lichaamssamenstelling en verbetert het zelfbeeld
• Het verbetert de hartfunctie
• Een grotere lenigheid en beter evenwicht
• Minder stress en een betere nachtrust
• Het verbetert je conditie of aërobe training
• Minder kwaaltjes
...